Nyhet

Hydract

Hydract sänker sina helårsförväntningar

Danska ventilbolaget Hydract reviderar ned sina prognoser för helåret till följd av försenade projekt med koppling till Carlsberg.

Det handlar om projektet hos Carlsberg Fredericia som är påverkat av coronaviruset och har lett till uppskjutna tester, skriver Hydract.

Med anledning av detta ser bolaget nu att omsättningen för helåret kommer in på 10-12 miljoner danska kronor, mot tidigare förväntade 16-20 miljoner danska kronor. På samma sett spås nu ett resultat före skatt på -7 och -8 miljoner danska kronor, mot tidigare väntade -4 miljoner danska kronor.

Vd Peter Espersen kallar prognosrevideringen för ”olycklig men ingen katastrof” och tillägger att man under tiden har fortsatt att gå vidare med mindre kunder.

Hydract noterades på First North i Köpenhamn i våras.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hydract

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hydract

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt