Nyhet

Hydracts

Hydracts omsättning ökar under första halvåret

Ventilbolaget Hydract redovisar ökande omsättning under första halvåret jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg till 2,8 miljoner danska kronor (0,4).

Ebitda-resultat blev -5,5 miljoner danska kronor (-1,9).

Resultatet före skatt var -6,6 miljoner danska kronor (-2,8).

Likvida medel uppgick till 18,6 miljoner danska kronor (3,0).

”Sedan överföringen av Hydract Advanced-anläggningen till Carlsberg Fredericia i slutet av februari har den stora majoriteten av bryggeriets öl passerat Hydracts 300 processventiler. Enligt Hydracts beräkningar motsvarar detta i genomsnitt 15 000 kubikmeter öl per månad. Teamet som består av både Hydract- och Carlsberg-anställda har varit djupt engagerade i omstruktureringen av Carlsbergs produktion i Fredericia. Anläggningen tillåter produktion av just-in-time och on-demand-öl med hjälp av Hydracts avancerade vattenhydraulik-teknik", kommenterar vd Peter Espersen.

"För Carlsberg har återupptagandet av samhället efter upphävandet av Covid-19-restriktionerna lett till en hög produktionsnivå, som under sommaren har gjort det svårt att köra nya processer. Detta har som konsekvens att insamlingen av data och erfarenhet som är avgörande för Carlsbergs beslut att gå över till Hydracts teknik på andra platser går långsammare än väntat. Den slutliga driftsättningen av fabriken i Fredericia kommer att slutföras i november 2021, istället för som först antogs i juli 2021".

Bolaget sänkte i förra veckan sina prognoser för helåret 2021. Intäkterna väntas komma in på 10-12 miljoner danska kronor (16-20). Resultat före skatt väntas landa mellan -7 till -8 miljoner danska kronor (-4).

Hydract, MdkkH1-2021H1-2020
Nettoomsättning2,80,4
EBITDA-5,5-1,9
Resultat före skatt-6,6-2,8
Likvida medel18,63,0


http://media.finwire.com/media/FWS0064C37-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hydract

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hydract

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt