Nyhet

I-Tech

I-Tech ökar omsättningen och vänder till vinst i Q3 - kundbasen har breddats

Bioteknikbolaget I-Tech redovisar ökande omsättning med bidrag från flera kunder under tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år. Vidare vänder bolaget till vinst jämfört med en förlust i fjolårets kvartal.

Omsättningen steg 15,0 procent till 13,8 miljoner kronor (12,0). Försäljningen till I-Techs huvudkund minskade något under kvartalet och därmed är ökningen hänförlig till högre försäljning mot övriga kunder.

Rörelseresultatet blev 0,8 miljoner kronor (-0,7), med en rörelsemarginal på 5,8 procent.

Justerat rörelseresultat utföll på 2,8 miljoner kronor (1,3), med en justerad rörelsemarginal på 20,3 procent (10,8).

Resultatet före skatt var 1,2 miljoner kronor (-1).

Resultatet efter skatt blev 1,0 miljoner kronor (-0,8).

Likvida medel uppgick till 30,3 miljoner kronor (43,4).

"Ur ett sekventiellt perspektiv sticker tredje kvartalet ut som ett starkt kvartal vilket understryker att vi ser oväntade svängningar och rörelser som en effekt av höga råvarupriser, omvärldsfaktorer i övrigt och tidigare aviserade lagernivåer hos vissa kunder. Jag förväntar mig fortsatta svängningar under ett tag till. Samtidigt ser jag tecken på ökade ambitioner hos flera kunder som ingjuter förhoppning om en återkomst till ihållig tillväxt framgent", uppger vd Philip Chaabane i rapporten.

I-Tech har breddat sin kundbas och nästan 35 procent av omsättningen under kvartalet kom från andra än bolagets största kund.

I-Tech, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning13,812,015,0%
Rörelseresultat0,8-0,7
Rörelsemarginal5,8%
Rörelseresultat, justerat2,81,3115,4%
Rörelsemarginal, justerad20,3%10,8%
Resultat före skatt1,2-1
Nettoresultat1,0-0,8
Likvida medel30,343,4-30,2%


http://media.finwire.com/media/FWS0067FA5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om I-Tech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt