Nyhet

Iapotek

Iapotek behöver ta in ett ansenligt kapitaltillskott

Detaljhandelsbolaget Iapotek kommer att behöva ta in ett ansenligt kapitaltillskott redan under kommande kvartal för att kunna upprätthålla sin struktur. Det framgår av den marknadsinformation som släppts i samband med att en ny styrelse nyligen tillsatts.

Anledningen till varför kapitaltillskottet är nödvändigt är för att bolaget tidigare gett sken av en kassaflödesmässigt välmående koncern.

”Ny styrelse kan tyvärr konstatera att koncernens kassa i själva verket är kraftigt ansträngd och att verksamheten, på nuvarande kostnadsnivåer, redan under kommande kvartal behöver ett ansenligt kapitaltillskott för att upprätthålla sin befintliga struktur”, heter det.

Det uppges också att bolaget tvingas vidta rationaliseringar och kraftfulla åtgärder för att stärka kassaflödet. Dessa utesluter inte att man temporärt pausar integrationer för receptbelagda läkemedel då det i nuläget saknas finansiella medel för något sådant.

Slutligen informeras det om att styrelsen också tvingas genomföra en djupgående verksamhetsgranskning där man under analysarbetet också ska låta ansvarsfrågan för tidigare befattningshavarna prövas.

Spotlight Stock Market beslutade i förra veckan att Iapotek ska avnoteras från marknadsplatsen den 26 maj då bolaget inte bedöms uppfylla värdepappersmarknadens krav på sundhet. Beskedet kom i spåren av att Tikspac kommit in som ny storägare och bytt ut styrelsen i Iapotek.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om iApotek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien iApotek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt