Nyhet

Iapotek

Iapotek ökade försäljningen med cirka 12 procent i januari

Detaljhandelsbolaget Iapotek ökade preliminärt sin försäljning i januari till 3,8 miljoner kronor (3,4). E-handeln fortsätter att visa upp en positiv försäljningsutveckling och ökade med 50 procent till 3 miljoner kronor (2). Det framgår av ett pressmeddelande.

Störst ökning stod e-handelsbutiken Apotek365 med en försäljning på 2,2 miljoner (0,8), en ökning med cirka 280 procent. Den fysiska apoteksbutiken i Stockholm tappade omsättning till 0,83 miljoner (1,35).

"Den senaste periodens försäljningsökning inom e-handeln har gjort att vi fått utöka personalstyrkan i vår logistikverksamhet. Behovet av att kompetensutveckla vår befintliga organisation samt att hitta nya resurser kommer bli ett viktigt fokusområde framöver. Vi planerar även en flytt av logistikverksamheten i Helsingborg. En ny lokal till vår e-handelsverksamhet kommer spela en viktig roll för möjligheten till fortsatt tillväxt och förbättrade processer inom logistiken. En flytt är planerad att ske i slutet på mars", skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om iApotek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien iApotek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt