Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Implementa

Implementa Sol utvecklas i rätt riktning, gjorde mindre vinst under Q1

Solenergibolaget Implementa Sol ökade omsättningen och gjorde en mindre vinst under det första kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen uppgick till 1,59 miljoner kronor (0,99).

Resultatet efter skatt blev 5 000 kronor (-581 000). Det förbättrade resultatet relaterar till en ökad försäljning, inklusive en anläggning till ett värde av 1 miljon kronor till Bosjökloster Golfklubb.

"Installationsstart av denna anläggning och färdigställande av ett antal mindre har skett under perioden och avlöper enligt plan", säger vd Margareta Krook.

Bolagets siktar i år på fler försäljningsaktiviteter och att fortsätta öka försäljningen av större solenergianläggningar i Skåneregionen. Målsättningen är att omsätta 30 miljoner kronor inom 3-årsperiod.

Implementa Sol, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning1,590,9960,6%
Nettoresultat0-0,6


http://media.finwire.com/media/FWS005E458-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Implementa Sol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Implementa Sol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt