Nyhet

ING

ING ökade vinsten mer än väntat

Nederländska storbanken ING Groep redovisar ett resultat före skatt för det tredje kvartalet som var bättre både mot fjolåret och vad analytikerna förväntat sig. Även intäkterna var högre under perioden.

De totala intäkterna uppgick till 4,65 miljarder euro (4,29).

Räntenettot uppgick till 3,39 miljarder euro (3,33).

Resultatet före skatt blev 1,92 miljarder euro (1,20), vilket var bättre än väntade 1,80 miljarder euro enligt en sammanställning av Refinitiv.

Nettoresultatet blev 1,37 miljarder euro (0,79).

I rapporten framgår det att banken såg en fortsatt ökning av bolån, medan företagslånen var påverkade av effekterna från covid-19. ING kom att tjäna mycket på avgifter och provisioner under perioden, upp 20 procent till 882 miljoner euro.

Vidare framgår det att avsättningar för de dåliga lånen uppgick till bara 39 miljoner euro, vilket är under normala nivåer.

Antalet ”primärkunder” som anslöt till ING under kvartalet uppgår till 95 000. Banken har totalt 14,1 miljoner kunder.

ING Groep, BEURQ3-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2020
Intäkter4,654,29
Räntenetto3,393,33
Resultat före skatt1,921,806,7%1,20
Nettoresultat1,370,79
Konsensusdata från Refinitiv

http://media.finwire.com/media/FWM0068F4C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ING Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ING Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt