Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator Pharma är nu finansierade till första halvåret 2022 efter nyttjande av teckningsoptioner

Forskningsbolaget Initiator Pharma får in 8,9 miljoner kronor före emissionskostnader efter nyttjande av teckningsoptioner av serie TO 2. Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt nyttjades 1 814 278 optioner och kapitalet ska möjliggöra för bolaget att slutföra en klinisk fas II-studie med läkemedelskandidaten IP2018 samtidigt som det ger full finansiering fram till första halvåret 2022.

"Vi är tacksamma för det förtroende optionsinnehavarna visat vårt bolag. Även om vi inte når maximal nivå i finansieringen har vi tack vare kapitalet vi tillförs resurser att fortsätta utveckla vår spännande produktportfölj, och vi står välkapitaliserade inför målet att skapa ett paradigmskifte inom ED-området", säger vd Claus Elsborg Olesen.

https://mb.cision.com/Main/15335/3256852/1350087.pdf

https:/ ews.cision.com/se/initiator-pharma/r/initiator-pharma-erhaller-cirka-8-9-msek-genom-nyttande-av-teckningsoptioner-av-serie-to-2,c3256852

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.