Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator Pharma har beslutat om att genomföra en företrädesemission - teckningskurs på 3,7 kronor per aktie

Forskningsbolaget Initiator Pharmas styrelse har idag beslutat, med stöd från en tidigare hållen extra bolagsstämma, att genomföra en företrädesemission. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen är satt till 3,7 kronor per aktie och den preliminära teckningstiden är mellan den 12 till 26 juli. Styrelsen har rätt att senarelägga teckningstiden i fallet om myndigheter inte godkänner bolagets prospekt inom väntad tid. För varje befintlig aktie erhålls en teckningsrätt. Innehav av nio teckningsrätter berättigar till teckning av två nya aktier.

Emissionen omfattar som högst nära 8 miljoner aktier, motsvarande en emissionsvolym på cirka 29,4 miljoner kronor.

Initiator Pharma har inför emissionen redan tecknat skriftliga avtal om teckningsförbindelser och garantiåtaganden på hela emissionsbeloppet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.