Investmentbolagen på väg att underprestera mot börsen för första gången sedan 2013 - Di

Nyhet

Investmentbolagen på väg att underprestera mot börsen för första gången sedan 2013 - Di

Investmentbolagens substansvärdetillväxt är på väg att underprestera mot Stockholmsbörsens avkastning under 2021, något som inte inträffat sedan 2013. Det skriver Dagens industri.

Investmentbolagen har handlats till höga substanspremier under året. Detta har uppmärksammats i media nyligen och lett till fallande aktiekurser på sistone.

Di:s råd under nuvarande situation är att man snarare bygger en egen portfölj med det bästa av investmentbolagens underliggande innehav, än att betala höga premier för att äga samma bolag indirekt via investmentbolagen. Tidningen noterar också fördelen med höga premier.

"En positiv sidoeffekt av de höga värderingarna är att börsdörren står öppen för fler nytillskott. Läkemedelsinriktade Linc lyckades tidigare i år noteras med en premie. Den framgången borde bana väg för att fler drivna ägare tar plats på börsen. Blir det börsen nästa för Ilija Batljan Invest?", skriver Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev