Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Investmentbolagen på väg att underprestera mot börsen för första gången sedan 2013 - Di

Investmentbolagens substansvärdetillväxt är på väg att underprestera mot Stockholmsbörsens avkastning under 2021, något som inte inträffat sedan 2013. Det skriver Dagens industri.

Investmentbolagen har handlats till höga substanspremier under året. Detta har uppmärksammats i media nyligen och lett till fallande aktiekurser på sistone.

Di:s råd under nuvarande situation är att man snarare bygger en egen portfölj med det bästa av investmentbolagens underliggande innehav, än att betala höga premier för att äga samma bolag indirekt via investmentbolagen. Tidningen noterar också fördelen med höga premier.

"En positiv sidoeffekt av de höga värderingarna är att börsdörren står öppen för fler nytillskott. Läkemedelsinriktade Linc lyckades tidigare i år noteras med en premie. Den framgången borde bana väg för att fler drivna ägare tar plats på börsen. Blir det börsen nästa för Ilija Batljan Invest?", skriver Di.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bure Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt