IPO-aktuella Brilliant Future: Separationen från Wise Group kommer optimera affären
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IPO-aktuella Brilliant Future: Separationen från Wise Group kommer optimera affären

IPO-aktuella

Digitala undersökningsbolaget Brilliant Futures separation från koncernen Wise Group kommer kunna optimera affären och tillåta företaget att satsa på den egenutvecklade tekniska plattformen. Det säger vd Andreas Ferm i en intervju med Finwire.

- Det kommer tillåta oss att bygga vår organisation för tillväxt framåt, säger chefen för det noteringsaktuella bolaget.

Investeringarna i dessa planer kommer att möjliggöras av en kapitalinjektion om 40 miljoner kronor som tillkommer via ett aktieägartillskott i samband med noteringen. En kreditfacilitet om 27 miljoner kronor från tidigare moderbolaget har även erhållits.

Bolaget har just nu en teckningsperiod som löper fram till och med den 14 juni.

Fokuset för det nyseparerade bolaget kommer primärt att ligga på Sverige och övriga Norden där bolaget har cirka 400 kunder, men Ferm öppnar också upp för en mer internationell expansion:

- På sikt ser vi en potential i kunna att växa ytterligare ur ett geografiskt perspektiv, kommenterar bolagschefen.

Brilliant Future uppges utmärka sig från konkurrenter genom att sammanbinda perspektiv från både medarbetare och kunder i undersökningarna för att få en helhetsbild.

Bolaget har över 20 års erfarenhet i branschen, vilket sägs göra det lätt att jämföra sina kunders resultat mot en bred databas och för att göra informationen hanterbar och ge smarta rekommendationer.

- Vi vill hjälpa kunderna att använda data och dra slutsatser. Vi samlar flera miljoner svar varje år och kunderna kan jämföra sina data med många andra referenspunkter, berättar vd:n och fortsätter:

- Får man bara siffror i sig betyder det ingenting utan man måste kunna avgöra om det är bra eller dåligt genom att sätta det i relation till något annat och framförallt få hjälp i hur man ska agera på data för att få önskad effekt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Wise Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.