Nyhet

Jetty

Jetty fördubblade förlusten, 'marknaden har börjat vakna till liv igen' - vd

Affärssystembolaget Jetty rapporterar lägre omsättning och en fördubblad förlust jämfört med fjolårsperioden.

Nettoomsättningen i form av återkommande intäkter minskade till 0,4 miljoner kronor (0,6). De totala intäkterna uppgick till 0,5 miljoner kronor (1,1). Trots tappet säger Jetty-chefen att marknaden har börjat vakna upp till liv igen.

"Vi har under de senaste månaderna märkt av en marknad som börjar vakna till liv efter mer än ett år av extrema utmaningar. I kvartalet signerades tre nya kundavtal och sakta öppnar länder upp för större evenemang. Det gör att våra kunder ser framåt och vågar börja planera för event", säger vd Jens Ålander.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -1,2 miljoner kronor (-0,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,05).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,7 miljoner kronor (-0,1).

Likvida medel uppgick till 1,5 miljoner kronor (0,8).

Den viktigaste händelsen för Jetty inträffade efter periodens utgång. Det avser avtalet om att förvärva alla aktier i Nowa Kommunikation.

"Nowa har de finansiella, kompetensmässiga och personella resurser som möjliggör nödvändig teknikutveckling av mjukvaran och digital marknadsföring av tjänsten. Att Jetty ingår i ett samlat erbjudande, gör att den fortsatta driften inte behöver finansieras genom ytterligare kapitalanskaffningar", säger Jens Ålander.

Jetty, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning0,40,6-33,3%
Rörelseresultat-1,2-0,6
Resultat före skatt-1,2-0,6
Nettoresultat-1,2-0,6
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,05
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,7-0,1
Likvida medel1,50,887,5%


http://media.finwire.com/media/FWS0064E8A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Thinc Jetty

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Thinc Jetty

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt