Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Jojka

Jojka förbättrade resultatet något i första kvartalet, försäljning och rekrytering gått planenligt

Kommunikationsbolaget Jojka redovisar något ökad omsättning och något lägre förlust under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 2,3 procent till 4,4 miljoner kronor (4,3).

Rörelseresultatet blev på avrundad basis 0 miljoner kronor (-0,1), i likhet med resultatet efter skatt.

Resultat per aktie hamnade på -0,002 kronor (-0,014).

Bolagets vd Fredrik Dalebrant skriver i en kommentar till rapporten att sammantaget har försäljningen och rekryteringen gått enligt plan under Q1, vilket ses som mycket glädjande.

"Nu ser vi fram emot att teamet snabbt växer med fler medarbetare som tillsammans tar Jojka mot målbilden att bli marknadens ledande aktör. På kort sikt ligger prioriteten på Norden men i det längre perspektivet ser vi även en stor potential i flera andra europeiska länder", kommenterar bolagschefen.

Planen är att påbörja det nya utvecklingsarbetet på marknadssidan under det andra kvartalet samt rekryteringsarbetet för ytterligare medarbetare.

Jojka, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning4,44,32,3%
Rörelseresultat0-0,1
Nettoresultat0-0,1
Resultat per aktie, kronor-0,002-0,014


http://media.finwire.com/media/FWS005E3B7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Jojka

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Jojka

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt