Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Josemaria

Josemaria Resources rapporterar minskad rörelseförlust under fjärde kvartalet

Gruvprospekteringsbolaget Josemaria Resources redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet. Rörelseförlusten minskade medan nettoförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -35,7 miljoner kanadensiska dollar (-40,9).

Resultatet efter skatt blev -31,2 miljoner kanadensiska dollar (-11,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,12 kanadensiska dollar (-0,04).

Företaget fortsätter att utveckla Josemaria-projektet som planerat enligt genomförbarhetsstudien. En överbryggande fas av ingenjörsverksamheten pågår, före grundteknik som förväntas påbörjas 2021.

"Vi fortsätter ett aktivt samarbete med federala myndigheter och provinsiella myndigheter i San Juan i Argentina för att gå vidare med Josemaria-projektet, inklusive diskussioner som syftar till att slutföra och säkra tillämpliga kommersiella och skattemässiga villkor till Josemaria-projektet", skriver bolaget under rapportens avsnitt framåtblick.

Josemaria Resources, MCADQ4-2020Q4-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-35,7-40,9
Nettoresultat-31,2-11,0
Resultat per aktie, CAD-0,12-0,04


http://media.finwire.com/media/FWM005B32D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Josemaria Resources

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Josemaria Resources

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt