Nyhet

Kancera räknar med att starta hjärtstudien med KAND567 med två månaders försening

Läkemedelsbolaget Kanceras nya kapselprodukt med KAND567 har utvärderats i en lyckad fas I-studie i Finland och är därmed färdigställd för den planerade kliniska studien i patienter som drabbats av hjärtinfarkt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare samarbetar Kancera med professor Ioakim Spyridopoulos och stiftelsen Newcastle upon Tyne Hospitals NHS Foundation Trust för att så snart som möjligt starta en gemensam fas II-studie med KAND567. Målet för studien är att utvärdera KAND567 med avseende på säkerhet och hjärtskyddande effekt genom analys av biomarkörer. Ansökan om tillstånd för studien beräknas sändas in till den brittiska läkemedelsmyndigheten MHRA under första kvartalet 2021.

- Trots de stora påfrestningar som den pågående pandemin innebär för sjukhusen ser vi goda möjligheter att starta den planerade hjärtstudien med KAND567 under det första halvåret 2021, vilket är cirka två månader senare än vad som tidigare planerats. Studien kommer att utföras vid Freeman Hospital i Storbritannien, vilket har rankats som ett av världens hundra bästa sjukhus. Att studiestarten kan ske i rimlig närtid beror på det stora engagemang och intresse som vår partner har för KAND567 och dess potential inom området hyperinflammation vid hjärtsjukdom, säger Thomas Olin, vd för Kancera.

Den planerade fas II-studie med KAND567 efter hjärtattack kommer att omfatta sextio patienter inskrivna på sjukhus för hjärtinfarkt i hjärtkammarens framvägg. De behandlas under tre dygn med KAND567 eller placebo. Utvärdering sker dag 30 samt 90 efter första dos baserad på säkerhet, markörer för hjärt- och njurskyddande effekt, inflammation och allmänhälsa.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kancera

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kancera

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt