Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kappahl

Kappahl har storsålt i textilåtervinningsbolaget Renewcell - Breakit

Klädkedjan Kappahl har nästan sålt hela sitt innehav i textilåtervinningsbolaget Renewcell, bara månader efter att man gjort en stor sak av att Renewcells produkt Circulose ingick i en vårkollektion från klädbolaget. Det skriver Breakit.

Kappahl investerade i Renewcell 2019 via en riktad emission, men nu har man sålt 170 000 aktier i en försäljning som inbringar nästan 40 miljoner kronor. Vid månadsskiftet hade bolaget kvar knappt 18 000 aktier.

Kappahls kommunikationschef, Charlotte Högberg, uppger att pengarna ska investeras i andra viktiga innovationer. Hon uppger även att inget missnöje eller liknande med produkten från Renewcell ligger bakom beslutat att sälja aktier i bolaget.

“Vi fortsätter att tro på och stötta Renewcell med en mindre ägarandel och genom att vi köper deras viskos”, säger hon. Kappahl ägs av Mellby gård.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Re:NewCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.