Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Karolinska

Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognition siktar på notering på First North

Life science-investmentbolaget Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognition förbereder en notering på Nasdaq First North Growth Market under fjärde kvartalet 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med den planerade börsintroduktionen är att finansiera den utvecklingsplan som bolaget tagit fram baserat på positiva fas 2-resultat för golexanolon som behandling av leverencefalopati.

Umecrine Cognition utvecklar en ny klass av läkemedel som påverkar ett väldokumenterat område i centrala nervsystemet. Denna nya läkemedelsklass har potential att bli en effektiv behandling av en mängd olika kognitiva och psykiatriska sjukdomar som har sin grund i hjärnan eller andra organ. Positiva resultat från en fas 2-studie med golexanolon i patienter med leverencefalopati motiverar genomförande av studier i sen klinisk fas samt expansion av utvecklingsprogrammet till andra sjukdomsområden.

Karolinska Development äger 74 procent av Umecrine Cognition och har för avsikt att teckna 15 procent av aktierna i den nyemission i portföljbolaget som planeras i samband med den planerade börsnoteringen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Karolinska Development

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt