Kindreds rapport får positiva omdömen, Di anser aktien är lågt värderad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kindreds rapport får positiva omdömen, Di anser aktien är lågt värderad

Kindreds

Kindred får köprekommendationen och riktkursen 120 kronor upprepade av Kepler Cheuvreux efter Q4-rapporten.

Rapporten var i linje med de preliminära siffrorna samtidigt som bolaget uppvisar en stark start på det första kvartalet. Den dagliga genomsnittliga omsättningstillväxten har varit 41 procent fram till 7 februari, bättre än väntade 31 procent enligt konsensus från Refinitiv.

”Vi förväntar oss att aktien kommer att öka med cirka 5-10 procent på grund av den starka början på Q1 och ser en liknande uppsida i marknadens förväntningar för 2021”, skriver Kepler. Förväntningarna på kursutvecklingen är något i underkant då aktien är upp 11,1 procent i skrivande stund.

Pareto Securities har också kommenterat rapporten. Analyshuset skriver att rapporten är i linje med preliminära siffrorna vad gäller intäkter och ebitda. Den rekordhöga intäktstillväxten på 54 procent har påverkats positivt av en intensiv sportkalender.

”Med tanke på att sporter avbröts på grund av covid-19 under slutet av första kvartalet 2020 är handelsuppdateringen stark, vilket tyder på en starkare än förväntad tillväxt för första kvartalet, mätt i årstakt”, skriver Pareto.

Dagens industri gillar också rapporten och konstaterar att aktien är lågt värderad trots uppgången på 130 procent det senaste året.

”Enligt analytikerkonsensus i databasen Factset handlas Kindred till ett p/e-tal på 12,5 baserat på vinstprognoserna för 2021. Men analytikernas prognoser är dock sannolikt för låga, givet den höga underliggande aktiviteten under det första kvartalet som bolaget nu vittnar om. Även med en konservativ prognos handlas aktien under 10 gånger vinsten för 2021”, skriver Di.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kindred

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kindred

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt