Nyhet

Kinesiska

Kinesiska aktier i USA fortsätter att sjunka - Didi Global tappar nära 7 procent

Kinesiska aktier som är noterade på USA-börsen fortsätter att sjunka för femte dagen i rad med Didi Global i täten, rapporterar Bloomberg.

Enligt uppgifter till Reuters siktar taxiappbolaget Didi Global att avnotera sig i USA och lista sig i Hongkong i juni 2022, detta utan att ta in några nya pengar. Beskedet om avnotering efter bara ungefär fem månader har varit känt sedan tidigare. Didi Globals aktie sjunker 6,6 procent,

Alibaba tappar 3,2 procent. Enligt Bloomberg diskuterar bolaget en eventuell försäljning av sin andel i Weibo med statliga Shanghai Media Group.

Andra kursförlorare var iQiyi med 7,4 procent medan Baidu faller 3,1 procent.


Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt