Nyhet

Kitron sänker sina prognoser för 2021 till följd av nedstängning i Kina

Den norska kontraktstillverkaren Kitron justerar ned sina utsikter för helåret 2021 till följd av en covid-19-relaterad nedstängning i Ningbo i Kina där bolaget har en fabrik. Produktionen vid fabriken väntas ligga nere i minst två veckor. Bolagets övriga fabriker kan inte kompensera för den uteblivna produktionen vid Ningbo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kitrons tidigare prognos för helåret 2021 var intäkter på 3,7 till 3,9 miljarder norska kronor med en rörelsemarginal, ebit, på 6,8 till 7,1 procent.

Bolagets nya prognos är intäkter på 3,65 till 3,75 miljarder norska kronor med ett rörelseresultat på 235 till 255 miljoner norska kronor.

I tredje kvartalsrapporten beskrevs efterfrågan som mycket stark. Detta är fortfarande fallet. Om något har efterfrågeutsikterna stärkts ytterligare, vilket stöder positiva utsikter för 2022, givet att utbudsbegränsningarna gradvis lättar, skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kitron

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kitron

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt