Konsultbolagens vinster ökade under förra året trots pandemin - Konsultkollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Konsultbolagens vinster ökade under förra året trots pandemin - Konsultkollen

Konsultbolagen ökade sina vinster med 10 procent förra året även om hälften av dem hade negativ tillväxt. Det framgår av senaste Konsultkollen från Cinode, enligt ett pressmeddelande.

Effekterna av coronapandemin var mest tydliga på branschen i Göteborg där Volvo-bolagen snabbt drog ner merparten av antalet konsulter.

”Konsultbranschen visade sig samtidigt vara en riktig tillväxtmotor när bolagen snabbt lyckades anpassa sig och hitta nya kunder samtidigt som efterfrågan stärktes under hösten. Under 2021 har vi sett en fantastisk tillväxt och en efterfrågan som är större än utbudet av konsulter”, säger Mattias Loxi, medgrundare av Cinode.

De bolag som växte mest vad gäller omsättning och antalet medarbetare var Solita Sverige, Processus, Annevo och Asurgent. Bäst marginal hade Lynxeye, Transformant, Agilitec samt McKinsey.

Cinodes undersökning omfattar över 200 svenska konsultbolag med minst 15 arbetare.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om RightBridge Ventures

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien RightBridge Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.