Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kopy

Kopy Goldfields minskar omsättning och rörelseresultat - undersöker strategiska möjligheter

Prospekteringsbolaget Kopy Goldfields redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade.

Omsättningen sjönk 16,0 procent till 19,4 miljoner dollar (23,1). Minskningen är huvudsakligen en konsekvens av lägre volymer av sålt guld men kompenseras delvis av ett högre genomsnittligt realiserat guldpris.

Rörelseresultatet blev 4,7 miljoner dollar (6,6), med en rörelsemarginal på 24,2 procent (28,6).

Resultatet före skatt var 10 miljoner dollar (5). Ökningen mot rörelseresultatet hänförs till en omvärdering av derivatinstrument.

Resultatet efter skatt blev 7,9 miljoner dollar (3,9), en ökning med 102,6 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,0089 dollar (0,005), vilket innebär en ökning med 78,0 procent mot föregående år.

Det genomsnittliga realiserade guldpriset ökade med 9 procent och uppgick till 1 754 dollar per uns under första kvartalet 2021, jämfört med 1 611 dollar per uns i första kvartalet 2020.

- Vi ser över strategiska möjligheter att expandera genom sammanslagningar och förvärv och dra till oss en bredare institutionell aktieägarbas för att stödja ytterligare tillväxt och flexibilitet, kommenterar vd:n Mikhail Damrin.

Kopy Goldfields, MUSDQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning19,423,1-16,0%
Rörelseresultat4,76,6-28,8%
Rörelsemarginal24,2%28,6%
Resultat före skatt105100,0%
Nettoresultat7,93,9102,6%
Resultat per aktie, USD0,00890,00578,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0060449-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kopy Goldfields

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kopy Goldfields

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.