Kvix teckningskurs blir 7 kronor - pre-money-värdering på 35 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvix teckningskurs blir 7 kronor - pre-money-värdering på 35 miljoner kronor

Kvix

Träningsplattformsbolaget Kvix har fastställt sin teckningskurs i listningsemissionen till 7 kronor, vilket innebär att det blivande NGM-bolagets pre-money-värdering är 35 miljoner kronor.

”Med Kvix vill vi fylla ett tomrum på marknaden genom att kombinera något som är viktigt för oss med en av de snabbast växande branscherna globalt och i samband med noteringen har vi möjlighet till en välplanerad och ambitiös expansion av vår verksamhet. I första hand kommer kapitalet användas till att genom marknadsföring skapa större synlighet och öka antalet medlemmar, men även för teknisk utveckling av plattformen", uppger grundaren och vdn Johan Thomasson.

Emissionen motsvarar 26 miljoner kronor om den blir fulltecknad. Företaget har än så länge säkrat 19 miljoner kronor, motsvarande cirka 73,1 procent av emissionen, genom teckningsåtaganden från befintliga investerare och ankarinvesterare. Totalt 11 miljoner kronor har förinbetalts i form av ett brygglån i somras. Dessa kommer samtliga att kvitta sin fordran till aktier med en ränta på 10 procent. Vid fullteckning så stärks kassan således med 13,9 miljoner kronor före emissionskostnader.

Likviden kommer att till 45 procent användas för vidareutveckling av plattformen, marknadsföring cirka 45 procent och rörelsekapital 10 procent.

Kvix har tagit fram en plattform för streaming och träning. Bolaget har från 31 december 2020 till 30 september 2021 haft en kraftig tillväxt i såväl antal medlemmar som premiummedlemmar. Antalet medlemmar har under den angivna perioden ökat med 667 procent från 5 600 till cirka 43 000 personer och antalet premiummedlemmar har växt med 128 procent från 800 till över 1 800 personer. Företaget har två modeller Kvix Free och Kvix Premium. Premium kostar 149 kronor per månad.

Kvix har som mål att under 2022 uppnå 100 000 medlemmar, 10 000 premiummedlemmar och 500 streamers.

Teckningsperioden är 12-25 november. Planerad första dag för handel är den 6 december.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kvix

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kvix

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt