Nyhet

Kvix

Kvix teckningskurs blir 7 kronor - pre-money-värdering på 35 miljoner kronor

Träningsplattformsbolaget Kvix har fastställt sin teckningskurs i listningsemissionen till 7 kronor, vilket innebär att det blivande NGM-bolagets pre-money-värdering är 35 miljoner kronor.

”Med Kvix vill vi fylla ett tomrum på marknaden genom att kombinera något som är viktigt för oss med en av de snabbast växande branscherna globalt och i samband med noteringen har vi möjlighet till en välplanerad och ambitiös expansion av vår verksamhet. I första hand kommer kapitalet användas till att genom marknadsföring skapa större synlighet och öka antalet medlemmar, men även för teknisk utveckling av plattformen", uppger grundaren och vdn Johan Thomasson.

Emissionen motsvarar 26 miljoner kronor om den blir fulltecknad. Företaget har än så länge säkrat 19 miljoner kronor, motsvarande cirka 73,1 procent av emissionen, genom teckningsåtaganden från befintliga investerare och ankarinvesterare. Totalt 11 miljoner kronor har förinbetalts i form av ett brygglån i somras. Dessa kommer samtliga att kvitta sin fordran till aktier med en ränta på 10 procent. Vid fullteckning så stärks kassan således med 13,9 miljoner kronor före emissionskostnader.

Likviden kommer att till 45 procent användas för vidareutveckling av plattformen, marknadsföring cirka 45 procent och rörelsekapital 10 procent.

Kvix har tagit fram en plattform för streaming och träning. Bolaget har från 31 december 2020 till 30 september 2021 haft en kraftig tillväxt i såväl antal medlemmar som premiummedlemmar. Antalet medlemmar har under den angivna perioden ökat med 667 procent från 5 600 till cirka 43 000 personer och antalet premiummedlemmar har växt med 128 procent från 800 till över 1 800 personer. Företaget har två modeller Kvix Free och Kvix Premium. Premium kostar 149 kronor per månad.

Kvix har som mål att under 2022 uppnå 100 000 medlemmar, 10 000 premiummedlemmar och 500 streamers.

Teckningsperioden är 12-25 november. Planerad första dag för handel är den 6 december.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kvix

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kvix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt