Nyhet

Lancelot Camelot ökade 0,8 procent i september - Cykliska aktier bidrog positivt

Fonden Lancelot Camelot A steg 0,8 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,2 procent. Sedan årsskiftet är fonden oförändrad och är därmed bättre än index som har minskat 2,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.
skriven av fondförvaltare Christian Granquist och Per Hedberg. Siffrorna avser Camelot A.

Enligt förvaltarna kom den positiva avkastningen från cykliska aktier som Invesco, Xylem och Huhtamaki. Samtidigt gick det sämre för teknikaktier som Microsoft, Alphabet och Teamviewer.

I ett långsiktigt perspektiv har teknikaktier varit positiva för fonden.

"Ledarskapet på börsen har sedan botten i mars varit tydligt dominerad av teknik och medicinteknik, vilket gynnat avkastningen för våra innehav såsom Thermo Fisher, Idexx, Intuitive Surgical, Microsoft, Alphabet och Nasdaq. Långsiktigt kommer vinsterna för många av dessa innehav att fortsätta växa snabbare än ekonomin som helhet".

På grund av höga värderingar har förvaltarna valt att ta hem vinsten i vissa företag, specifikt Nasdaq och Idexx.

Framöver skriver Granquist och Hedberg att den ekonomiska återhämtningen kommer vara bred. Därför försöker de att skapa en diversifierad portfölj som kan fånga upp bolag som stiger när återhämtningen kommer.

Lancelot Camelot A, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,8
Index MM, förändring i procent0,2
Fond i år, förändring i procent0
Index i år, förändring i procent-2,1

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt