Nyhet

Latvian

Latvian Forest ökar omsättning och värdet på tillgångarna i Q3

Skogsbolaget Latvian Forest redovisar ökande omsättning, stärkt resultat samt ökat värde på sina tillgångar i det tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg till 0,2 miljoner euro (0,1).

Rörelseresultatet blev 0,1 miljoner euro (0,2), med en rörelsemarginal på 50,0 procent.

Resultatet före och efter skatt var 4,7 miljoner euro (0,4).

Resultatet påverkades positivt av värdeförändringar av skogstillgångar på 4,6 miljoner euro (0,2).

Investeringar i skogsfastigheter har skett kontinuerligt under kvartalet, vid periodens utgång uppgick innehaven till sammanlagt 5 851 hektar (4 261).

Totalt värde av anläggningstillgångar uppgår till 25,8 miljoner euro (13,4).

Under kvartalet beslutade Latvian Forests styrelse att ändra diskonteringsräntan för sina tillgångar till 6,75 procent, från tidigare 7,25 procent. Vilket har påverkat värdet på anläggningstillgångarna positivt.

"Beslutet har fattats mot bakgrund av att styrelsen valt att anpassa diskonteringsräntan till mera marknadsmässiga avkastningskrav bland företag som investerar i reala tillgångar. Det ledder till att tillgångarna omvärderas till ett mera aktuellt marknadsvärde", skriver styrelsen i rapporten.

Latvian Forest, MEURQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,20,1100,0%
Rörelseresultat0,10,2-50,0%
Rörelsemarginal50,0%200,0%
Resultat före skatt4,70,41 075,0%
Nettoresultat4,70,41 075,0%


http://media.finwire.com/media/FWS006A21A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Latvian Forest

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Latvian Forest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt