Nyhet

Latvian

Latvian Forest rapporterar ett positivt rörelseresultat för Q1, prisutvecklingen mindre förutsägbar jämfört med globalt

Skogsbolaget Latvian Forest redovisar högre omsättning och vändning till ett positivt rörelseresultat under första kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen uppgick till 0,2 miljoner euro (0,0). Försäljningen relaterar till avverkningsvolym, det vill säga försäljning av rotposter, samt arrendeinkomst från jordbruksmark.

Rörelseresultatet blev 0,1 miljoner euro (-0,4).

Resultatet både före och efter skatt var 0,2 miljoner euro (0,3).

Fastighetsinnehaven uppgår till 5 670 hektar (4 059) hektar.
Virkesvolymen uppskattas till 650 000 kubikmeter (396 567), efter genomförda avverkningar, fastighetsköp och försäljningar.

Priserna steg för nästan hela virkes- och massavedssortimentet under det första kvartalet.

"Även om alla globala tendenser pekar på att priserna ska upp har den lettiska marknaden varit betydligt mindre förutsägbar. Det kan bero på att den lettiska marknaden är driven av spot-priserna. Efterfrågan, och i konsekvens även priserna, för björkfanerstockar har minskat med ca. 10 procent jämfört med december 2020. Priserna på ved minskade med 10 procent under det första kvartalet 2021 mot 2020. Priset på flis minskade med 15 procent sedan det första kvartalet som konsekvens av en mer transparant marknad med flera aktörer", skriver bolaget i rapporten.

Latvian Forest, MEURQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning0,20,0
Rörelseresultat0,1-0,4
Rörelsemarginal50,0%
Resultat före skatt0,20,3-33,3%
Nettoresultat0,20,3-33,3%


http://media.finwire.com/media/FWS006071D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Latvian Forest

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Latvian Forest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt