Nyhet

Latvian Forest vänder till positivt rörelseresultat i tredje kvartalet, fortsatt gynnsamma förvärvsvillkor

Skogsbolaget Latvian Forest redovisar marginellt ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Rörelseresultatet blev 0,2 miljoner euro (-0,1).

Resultatet före skatt var 0,4 miljoner euro (-0,2), i likhet med det efter skatt. Här ingår positiva värdeförändringar av skog.

Investeringar i skogsfastigheter har skett kontinuerligt och innehaven uppgick vid utgången av perioden till sammanlagt 4 261 (0) hektar. Det totala virkesförrådet uppskattades samtidigt till cirka 521 000 (0) kubikmeter.

Bolagets ledning bedömer att det fortfarande är gynnsamma villkor för förvärv av enskilda fastigheter. Detta som ett resultat av att en del utländska fastighetsägare anser att det är gynnsamma förutsättningar att lämna den lettiska marknaden.

Latvian Forest, MEURQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,10,0
Rörelseresultat0,2-0,1
Rörelsemarginal200,0%
Resultat före skatt0,4-0,2
Nettoresultat0,4-0,2

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Latvian Forest

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Latvian Forest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt