Latvian Forest vänder till positivt rörelseresultat i tredje kvartalet, fortsatt gynnsamma förvärvsvillkor

Nyhet

Latvian Forest vänder till positivt rörelseresultat i tredje kvartalet, fortsatt gynnsamma förvärvsvillkor

Skogsbolaget Latvian Forest redovisar marginellt ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Rörelseresultatet blev 0,2 miljoner euro (-0,1).

Resultatet före skatt var 0,4 miljoner euro (-0,2), i likhet med det efter skatt. Här ingår positiva värdeförändringar av skog.

Investeringar i skogsfastigheter har skett kontinuerligt och innehaven uppgick vid utgången av perioden till sammanlagt 4 261 (0) hektar. Det totala virkesförrådet uppskattades samtidigt till cirka 521 000 (0) kubikmeter.

Bolagets ledning bedömer att det fortfarande är gynnsamma villkor för förvärv av enskilda fastigheter. Detta som ett resultat av att en del utländska fastighetsägare anser att det är gynnsamma förutsättningar att lämna den lettiska marknaden.

Latvian Forest, MEURQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,10,0
Rörelseresultat0,2-0,1
Rörelsemarginal200,0%
Resultat före skatt0,4-0,2
Nettoresultat0,4-0,2

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Latvian Forest

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Latvian Forest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev