Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Leax

Leax Group ökar intäkterna och vänder till positivt rörelseresultat i tredje kvartalet

Industribolaget Leax Group redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet 2021 jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst jämfört med förlust motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 22,3 procent till 365,0 miljoner kronor (298,4).

Rörelseresultatet blev 3,2 miljoner kronor (-2,7), med en rörelsemarginal på 0,9 procent.

Resultatet före skatt var -10,2 miljoner kronor (-18,1).

Resultatet efter skatt blev -10,5 miljoner kronor (-12,4).

Leax Group meddelade tidigare i veckan att bolaget planerar en notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm under det första halvåret 2022.

- Marknadens återhämtning har fortsatt under de första nio månaderna av 2021. Utmaningar i leverantörskedjan har dock påverkat försäljningen under tredje kvartalet. Efterfrågan på Leaxprodukter och tjänster har varit fortsatt stark inom alla våra slutmarknader, kommenterar vd Tony Nicol i delårsrapporten.

- Framtidsutsikterna på kort sikt är fortsatt goda inom alla sektorer, men vi fortsätter att följa och att vara redo att reagera på den fortsatta volatiliteten inom leverantörskedjan, kommenterar Tony Nicol framtidsutsikterna.

Leax Group, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning365,0298,422,3%
Rörelseresultat3,2-2,7
Rörelsemarginal0,9%
Resultat före skatt-10,2-18,1
Nettoresultat-10,5-12,4


http://media.finwire.com/media/FWM00695C0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Leax Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Leax Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt