Leovegas drar tillbaka utdelningsförslag till följd av uppköpsbud
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Leovegas drar tillbaka utdelningsförslag till följd av uppköpsbud

Leovegas

Kasinobolaget Leovegas styrelse har med anledning av det uppköpsbud som MGM Resorts offentliggjorde den 2 maj beslutat att dra tillbaka de tidigare kommunicerade förslagen till årsstämman den 19 maj avseende utdelning och incitamentsprogram. Det framgår av ett pressmeddelande.

Leovegas hade tidigare föreslagit en utdelning på 1,68 kronor per aktie, med kvartalsvis utbetalningar på vardera 42 öre per aktie.

Leovegas framhåller att MGM meddelat att vederlaget i erbjudandet kommer att reduceras i motsvarande mån om Leovegas lämnar utdelning innan vederlag i erbjudandet har utbetalats. Eftersom utdelningen, liksom tidigare år, föreslås utbetalas vid fyra olika tillfällen anser styrelsen att det av MGM erbjudna vederlaget blir tydligare och enklare för Leovegas aktieägare om ingen utdelning utbetalas före det att utfallet i erbjudandet redovisas, och, såvitt avser förslaget om incitamentsprogram att införandet av ett sådant inte skulle vara ändamålsenligt och i bolagets intresse om MGM fullföljer erbjudandet.

Styrelse avser för det fall MGM:s erbjudande till aktieägarna i Leovegas inte fullföljs att sammankalla en extra bolagsstämma för att besluta om utdelning samt införande av ett incitamentsprogram.

Valberedningen föreslår omval av den sittande styrelsen, bestående av styrelseordförande Per Norman och styrelseledamöterna Anna Frick, Mathias Hallberg, Carl Larsson, Fredrik Rüden, Torsten Söderberg och Hélène Westholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt