Lyfts förlust klart mindre än väntad - aktien lyfte 6,1 procent i efterhandeln

Nyhet

{newsItem.title}

Lyfts förlust klart mindre än väntad - aktien lyfte 6,1 procent i efterhandeln

Taxiapptjänsten Lyft redovisar en omsättning som var högre än väntat och en lägre justerad ebitda-förlust än väntat under det första kvartalet 2021. Aktien steg 6,1 procent i efterhandeln.

Omsättningen sjönk 36,3 procent till 609,0 miljoner dollar (955,7). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 558.

Justerat ebitda-resultat uppgick till -73,0 miljoner dollar (-85,2), väntat -137,7. Utfallet var också klart bättre än bolagets prognos som var en förlust på 145-150 miljoner.

Antalet aktiva förare uppgick till 13,49 miljoner mot förväntade 12,8 miljoner och intäkterna per aktiv förare var 45,13 dollar mot förväntade 44,5 dollar.

Lyft, MUSDQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020Förändring
Nettoomsättning609,05589,1%955,7-36,3%
EBITDA, justerat-73,0-137,7-85,2
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM005F017-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev