Medfield Diagnostics håller tidsplanen för MBI01-studien i Helsingborg - vd-brev

Nyhet

Medfield Diagnostics håller tidsplanen för MBI01-studien i Helsingborg - vd-brev

Strokespecialisten Medfield Diagnostics har trots den rådande coronapandemin kunnat hantera följderna av pandemin på ett mycket bra sätt och kunnat genomföra ett flertal bra aktiviteter under sommaren. Produktionen av nya och anpassningar av äldre MD-100 har gått bra trots de utmaningar alla underleverantörer har att hantera. Samarbetet med Propoint har fungerat mycket bra vilket också stärker relationen inför framtiden. Det skriver vd Stefan Blomsterberg i ett vd-brev som publiceras på fredagen.

Stefan Blomsterberg framhåller att det är olyckligt att de viktigare konferenserna, som European Stroke Organisation Conference, e-hälsomässan Vitalis och Föreningen för Ledningsansvariga inom svensk ambulanssjukvård, FLISA, skjuts på framtiden. Medfield kommer därför att anpassa och utveckla arbetssätten genom online-möten och online-presentationer.

Medfield aviserade den 28 juli att bolaget tecknat en avsiktsförklaring med det amerikanska bolaget Vikand om att att marknadsföra och sälja MD100-teknologin inom sjöfartsbranschen.

- Det är mycket positivt att vi kan hålla tidplanen för MBI01-studien i Helsingborg och att vi kan börja inkludera patienter nu i höst. Det är också spännande med utvecklingen i MINT-studien i England. Vi har länge sett fram emot att alla parter skall bli överens och all dokumentation är nu inskickad till Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency, MHRA och för etikprövning. Möte med etikprövningen är planerad till den 15 september, kommenterar Stefan Blomsterberg.

- Vi har fått information att de kliniska studierna VGR01 i Göteborg och MODS i Norge kan återgå till normal kapacitet inom några veckor, under förutsättning att nya virusutbrott inte sker. HMRI studien i Australien fortsätter som planerat. Patientdata är viktigt för fortsatt utveckling av algoritmerna och kommer också att användas för slutlig verifiering och validering av MD-100 systemet, avslutar Stefan Blomsterberg.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Medfield

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Medfield

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev