Medtronic förvärvar Intersect ENT som omsätter 80 miljoner dollar

Nyhet

Medtronic förvärvar Intersect ENT som omsätter 80 miljoner dollar

Amerikanska medicinteknikföretaget Medtronic förvärvar Intersect ENT som omsatte 80 miljoner dollar under 2020, det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen landade på 1,1 miljard dollar.

Medtronics förvärv av Intersect ENT utökar företagets portfölj av produkter som används för öron-, näs- och halsprocedurer.

"Intersect ENT: s sinusimplantat har kliniskt bevisat att de erbjuder lindring och helande för patienter som lider av kronisk näsinflammation. Genom att kombinera denna innovativa teknik med vår etablerade globala närvaro- och försäljningsinfrastruktur kan vi bredda våra möjligheter samtidigt som vi utökar tillgången till dessa värdefulla behandlingar", säger Medtronics vd i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Medtronic

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Medtronic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev