Meltron rapporterar förlust för tiomånadersperiod - Börskollen

Nyhet

Meltron rapporterar förlust för tiomånadersperiod

Teknikbolaget Meltron rapporterar en förlust för tiomånadersperioden september 2019 till juni 2020. Förvärvet av finska Meltron skedde den 31 augusti 2019 och därför redovisas siffror för koncernen för denna tiomånadersperiod.

Nettoomsättningen var på 3,2 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev -21,1 miljoner kronor.

Resultatet före och efter skatt uppgick till -23,2 miljoner kronor, motsvarande -0,30 kronor per aktie.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för det förlängda räkenskapsåret maj 2019 till juni 2020.

Bolaget aviserade igår den 25 augusti att en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 25 miljoner kronor före emissionskostnader kommer att genomföras.

"Under första halvåret 2020 avstannade många försäljningsaktiviteter på grund av coronapandemin, till exempel utställningar och mässor, och kunddialogerna har blivit utdragna och många kunder har tydligt försenat sina investeringsbeslut i den osäkra situation som råder. Detta har påverkat försäljningen negativt, även om bolaget försökt utnyttja tiden för kunddiskussioner där så varit möjligt. Även vissa leveranser, framför allt från Kina har också försenats", skriver Meltron i bokslutskommunikén.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Meltron

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Meltron

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev