Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mentice förvärvar amerikanska Vascular Simulation för 48 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Mentice uppger att de förvärvar amerikanska Vascular Simulation för cirka 48 miljoner kronor i form av nyemitterade aktier. Det finns även ett möjligt tillägg på cirka 3,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vascular Simulations uppges vara den ledande leverantören i världen av replikeringslösningar för endovaskulära procedurer.

Förvärvet ska stärka Mentice position inom simuleringslösningar för endovaskulära procedurer och är i linje med deras förvärvsstrategier.

Under 2019 genererade Vascular Simulations en omsättning på 2,2 miljoner dollar. De påverkades dock negativt av covid-19 och har i år genererat cirka 1 miljon dollar till dags dato.

Priset per aktie i nyemissionen fastställs till den genomsnittliga kursen för bolagets aktie under en tiodagarsperiod före slutförandet av förvärvet.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mentice

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mentice

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt