Nyhet

MTI

MTI Investment avser noteras på First North, H&M:s stiftelse bland investerarna

MTI Investment avser att noteras på First North och planerar i samband med det göra en företrädesemission av units på cirka 22,1 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren i emissionen är sådana att varje unit består av tre aktier och två teckningsoptioner av serie TO1 i MTI. Teckningskursen per unit är 40,20 kronor, vilket motsvarar 13,40 kronor per aktie. Detta värderar MTI till cirka 50 miljoner kronor före emissionen. Teckningsperioden löper mellan 29 november och 13 december.

Emissionen är till cirka 80 procent garanterad av Handelsbanken Fonder och stiftelsen H&M Foundation, ihop med styrelseledamöter och vd, befintliga aktieägare och externa investerare.

Handeln i MTI är planerad att starta den 21 december.

MTI är ett investerings- och venturebolag som stödjer små och mellanstora bolag i Tanzania. De likvida medel som bolaget tillförs genom emissionen ska gå till den befintliga portföljen, samt investeringar i nya bolag i Östafrika och som rörelsekapital.

MTI grundades 2014 och leds av Pontus Engström.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MTI Investment

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MTI Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt