Multidockers rörelseförlust ökade under tredje kvartalet - Börskollen

Nyhet

Multidockers rörelseförlust ökade under tredje kvartalet

Lasthanteringsbolaget Multidocker redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade. Försäljningen av aktierna i det amerikanska dotterbolaget förstärkte periodens resultat med 42 miljoner kronor.

"Kvartalet präglades av låg volym orsakat av få leveranser och få uppnådda milestones för vinstavräkning. Senarelagda maskinleveranser har medfört förseningsviten som innebär marginalglidningar i pågående projekt", skriver bolaget i rapporten.

Omsättningen sjönk 44,0 procent till 8,9 miljoner kronor (15,9).

Ebitda-resultat blev -9,9 miljoner kronor (-8,3).

Rörelseresultatet blev -11,5 miljoner kronor (-9,6).

Resultatet före skatt var 29,8 miljoner kronor (-11,8).

Resultatet efter skatt blev 29,9 miljoner kronor (-12,1).

Orderstocken var i princip oförändrad under perioden, uppgår till cirka 61 miljoner kronor och sträcker sig in i kvartal 1 2021.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 2,6 miljoner kronor (-10,2).

Likvida medel uppgick till 1,5 miljoner kronor (0,7).

"Marknaden är fortsatt stabil men pågående pandemi gör att besluten på nya investeringar förskjuts. Multidocker är redo för att möta efterfrågan när den kommer. Tillgång till rörelsekapital är en viktig fråga för Multidocker när det gäller möjligheten att växa. Processer pågår för att förbättra tillgången till rörelsekapital och minska kapitalbindningen för att möta efterfrågan av Multidockers produkter och tjänster", skriver bolaget i rapporten.

Multidocker, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning8,915,9-44,0%
EBITDA-9,9-8,3
Rörelseresultat-11,5-9,6
Resultat före skatt29,8-11,8
Nettoresultat29,9-12,1
Kassaflöde från löpande verksamhet2,6-10,2

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MultiDocker

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MultiDocker

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev