Nyhet

Naxs

Naxs förbättrade substansvärdet under tredje kvartalet

Investmentbolaget Naxs rapporterar ett lägre resultat och ett substansvärde på 68,49 kronor per aktie i det tredje kvartalet.

Vd Lennart Svantesson uppger att Naxs fortsatte utvecklas positivt under kvartalet och ökade substansvärdet per aktie med 4,1 procent. Substansen har nu förbättrats med 18 procent under den senaste tolvmånadersperioden inklusive lämnad utdelning.

Under tredje kvartalet har underliggande fonder förvärvat 5 nya portföljbolag och undertecknade eller genomförde 3 exit.

Rörelseresultatet blev 28,9 miljoner kronor (55,6).

Resultatet före skatt var 26,6 miljoner kronor (55,0).

Resultatet efter skatt blev 26,6 miljoner kronor (55,0), och per aktie 2,39 kronor (4,93).

Naxs, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Rörelseresultat28,955,6-48,0%
Resultat före skatt26,655,0-51,6%
Nettoresultat26,655,0-51,6%
Resultat per aktie, kronor2,394,93-51,5%


http://media.finwire.com/media/FWM0067F18-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NAXS

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NAXS

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt