Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Net

Net Insight ökar omsättning och vinst under tredje kvartalet

Nätverksutrustningsbolaget Net Insight ökar omsättning och vinst i det tredje kvartalet.

Omsättningen steg 30,6 procent till 100,8 miljoner kronor (77,2).

Rörelseresultatet blev 11,8 miljoner kronor (-4,1), med en rörelsemarginal på 11,7 procent.

Resultatet efter skatt blev 10,1 miljoner kronor (-5,5). Periodens resultat för kvarvarande verksamhet uppgick till 10,1 miljoner (-3,9).

Resultat per aktie hamnade på 0,03 kronor (-0,02).

Kassaflödet uppgick till 25,1 miljoner kronor (-21,1). Exklusive likvidpåverkan från avyttring av verksamheter uppgick det totala kassaflödet till -6,4 miljoner kronor (-21,1).

”Q3 är intäktsmässigt det starkaste kvartalet sedan Q2 2019 och omsättningen i perioden om 101 miljoner kronor överstiger motsvarande kvartal föregående år med drygt 30 procent och med 13 procent jämfört med motsvarande period 2019. Samtliga regioner överträffade föregående års försäljning och bidrar till ökningen liksom ökad försäljning för Aperi-portföljen. Avtal inom 5G-synkronisering om 220 miljoner kronor tecknat med Türk Telekom efter rapportperiodens utgång", uppger företaget i en kommentar.

Net Insight, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning100,877,230,6%
Rörelseresultat11,8-4,1
Rörelsemarginal11,7%
Nettoresultat10,1-5,5
Resultat per aktie, kronor0,03-0,02
Kassaflöde från löpande verksamhet25,1-21,1


http://media.finwire.com/media/FWM00692C8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Net Insight

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Net Insight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt