Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Net

Net Insight tecknar avtal värt 220 miljoner kronor - rekordstor order för bolaget

Nätverksutrustningsbolaget Net Insight har tecknat ett avtal värt 220 miljoner kronor med den turkiska telekomoperatören Türk Telekom rörande 5G-synkronisering.

Net Insight uppger att affären är den första i sitt slag för bolaget och att det därmed öppnas upp en ny stor marknad.

Net Insight får i inledningsskedet 55 miljoner kronor i ersättning för investering i produktutveckling, och en initial order om 25 miljoner kronor av befintliga produkter som kommer att börja levereras redan i år. Resterande order av en helt nyutvecklad produkt för 5G kommer att börja levereras i slutet av 2023 och vara färdiglevererad 2026.

”Detta är vår enskilt största order någonsin och en viktig milstolpe i bolagets historia. Vi skapar ett nytt erbjudande med en ny produkt som valts av en av Europas största telekomoperatörer. Det finns en stor totalmarknad för 5G-synkronsiering med ett uppskattat framtida värde på över 1 miljard USD per år”, säger Crister Fritzson, vd på Net Insight, i en kommentar.

Net Insight kommer att hålla en telefonkonferens med anledning av affären klockan 08.30.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Net Insight

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Net Insight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt