Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Netel förvärvar bolag med 199 miljoner kronor i omsättning

Infranätbolaget Netel har tecknat avtal om förvärv av JR Markteknik och Täby Maskin & Uthyrning.

De två bolagen omsätter tillsammans cirka 199 miljoner kronor och redovisar ett ebitda-resultat på cirka 25 miljoner kronor. Ebita-resultatet är cirka 23 miljoner. Den initiala köpeskillingen är 113 miljoner kronor, vilket delvis kommer att betalas av en revers på 30 miljoner kronor som därefter kommer att kvittas mot aktier. Utspädningen blir cirka 1,3 procent.

”Expansion inom infrastrukturentreprenad utgör ett av våra strategiska tillväxtområden. JR är ytterligare en viktig byggsten i Netels fortsatta satsning inom området. Med förvärvet av JR utökar vi både kompetens och kapacitet och vi får in ett antal attraktiva ramavtalskunder. Netel har nu en betydande verksamhet inom infrastrukturentreprenad i Sverige, vilket gör oss till en alltmer attraktiv förvärvare och vi letar även möjligheter till förvärv inom området i övriga länder där vi är verksamma”, kommenterar Ove Bergkvist, vd för Netel, i en kommentar.

Ett slutförande väntas i början av januari.

Evli har varit rådgivare till Netel.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Netel Holding

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Netel Holding

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt