Nyhet

Nexam Chemical har fått sin första kommersiella order för Reactive Recycling

Plastutvecklingsbolaget Nexam Chemical har fått sin första kommersiella order för sitt koncept Reactive Recycling från en kund i Storbritannien, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Affären motsvarar ett värde om 2 miljoner kronor per år.

Bolaget skriver att ordern ger bevis för att konceptet fungerar och att Reactive Recycling kan bli en växande affär under lång tid. Således menar bolaget att det största värdet i affären ligger i signalvärdet.

Reactive Recycling ger förbättrade möjligheter att använda återvunnen plast i fler applikationer.

"Det är stor skillnad på återvinningsbar plast och plast som är återvunnen. I princip all plast är återvinningsbar, men inte mycket återvinns. Vi har precis lanserat vår produktportfölj för plaståtervinning. Det är mycket glädjande att redan se tidiga indikationer på att detta verkligen fungerar och kan bli en global och växande affär", säger Johan Arvidsson, vd för Nexam Chemical.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nexam Chemical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nexam Chemical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt