Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ngenic

Ngenic ökade förlusten i andra kvartalet

Energiteknikbolaget Ngenic Ngenic redovisar en ökad omsättning men också en större förlust i det andra kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 3,4 miljoner kronor (2,5). Vd Björn Berg uppger att pandemin har fortsatt att försvåra säljarbetet då det inte gått att hålla fysiska möten. Detta har främst påverkat nyinförsäljningen.

"Vi ser dock en förbättring under hösten med lättade restriktioner och en början på återgång till mer normal verksamhet", säger Björn Berg.

Berg uppger också att perioden har kännetecknats av en fortsatt stark orderingång med flera vunna order i konkurrens.

Rörelseresultatet blev -4,2 miljoner kronor (-1,9).

Resultatet före och efter skatt var -4,3 miljoner kronor (-1,9), och per aktie -0,97 kronor (-0,65).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -11,2 miljoner kronor (2,3).

Likvida medel uppgick till 36,4 miljoner kronor (1,9).

"Andra halvåret är vår mest intensiva period, och vi ser en markant ökning av förfrågningar på våra produkter och tjänster jämfört med hösten 2020", säger Berg.

Ngenic, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning3,42,536,0%
Rörelseresultat-4,2-1,9
Resultat före skatt-4,3-1,9
Nettoresultat-4,3-1,9
Resultat per aktie, kronor-0,97-0,65
Kassaflöde från löpande verksamhet-11,22,3
Likvida medel36,41,91 815,8%


http://media.finwire.com/media/FWS00650ED-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ngenic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ngenic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt