Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ngenic

Ngenic ökar omsättningen samt förlusten - ökade förfrågningar för bolagets produkter

Energiteknikbolaget Ngenic redovisar ökande omsättning samt ökad förlust i tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 54,2 procent till 3,7 miljoner kronor (2,4).

Rörelseresultatet blev -4,7 miljoner kronor (-3,2).

Resultatet före och efter skatt var -4,8 miljoner kronor (-3,3).

Resultat per aktie hamnade på -1,08 kronor (-1,12).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -5,7 miljoner kronor (3,3).

Likvida medel uppgick till 28,3 miljoner kronor (0,5).

Under kvartalet har komponentbristen fortsatt skapat vissa förseningar i projektleveranser, samt prishöjningar på ingående komponenter. Men Ngenic har byggt vissa lager med underleverantörer och förebyggt flera leveransförseningar.

"Vi har tack vare det arbetet kunnat förebygga flera potentiella leveransförseningar och förstärker nu även vår egen leveransförmåga och supportorganisation som ett svar på den ökade efterfrågan", uppger bolagets vd Björn Berg.

Björn Berg ser att intresset för bolagets produkter ökat och att inflödet av nya förfrågningar blivit större. Bolaget befinner sig just nu i sin mest intensiva leveransperiod, med fokus på kunderna som man ska leverera till.

Ngenic, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning3,72,454,2%
Rörelseresultat-4,7-3,2
Resultat före skatt-4,8-3,3
Nettoresultat-4,8-3,3
Resultat per aktie, kronor-1,08-1,12
Kassaflöde från löpande verksamhet-5,73,3
Likvida medel28,30,5


http://media.finwire.com/media/FWS006A384-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ngenic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ngenic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt