Nyhet

Nilörn

Nilörn ökade vinsten med 44 procent

Etikettillverkaren Nilörn rapporterar högre orderingång, omsättning och vinst i det tredje kvartalet, jämfört med året innan.

Orderingången ökade till 236 miljoner kronor (162).

Omsättningen uppgick till 203 miljoner kronor (147).

Rörelseresultatet blev 29,3 miljoner kronor (20,4), med en rörelsemarginal på 14,4 procent (13,9).

Resultatet efter skatt blev 20,8 miljoner kronor (14,4), och per aktie 1,82 kronor (1,26).

"Den positiva resultatutvecklingen är hänförligt till högre omsättning, framför allt från kunder inom sport och e-handel samtidigt som detaljhandelskunderna går bättre när covidrestriktionerna nu lättat. Det gäller de flesta marknader, men särskild positiv utveckling har det varit för våra bolag i England, Portugal och Tyskland", säger vd Krister Magnusson.

Nilörn, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Orderingång23616245,7%
Nettoomsättning20314738,1%
Rörelseresultat29,320,443,6%
Rörelsemarginal14,4%13,9%
Nettoresultat20,814,444,4%
Resultat per aktie, kronor1,821,2644,4%


http://media.finwire.com/media/FWM0067F75-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nilörngruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nilörngruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt