Nios försäljning över förväntan - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Nios försäljning över förväntan

Den kinesiska elbilstillverkaren Nio, som har många aktieägare i Sverige, rapporterar intäkter på 7,98 miljarder yuan, motsvarande 10,3 miljarder kronor, för det första kvartalet. Utfallet innebär en ökning på hela 482 procent jämfört med fjolårsperioden. Försäljningen är också högre än förväntade 7,16 miljarder yuan, enligt en sammanställning av Bloomberg.

Rörelseresultatet var 295,9 miljoner yuan, ned 81,2 procent från första kvartalet 2020.

Nettoresultatet blev 451 miljoner yuan, vilket motsvarar en minskning på 73,3 procent från samma månad förra året.

Nio levererade 20 060 bilar under första kvartalet, att jämföra med 17 353 under föregående kvartal och 3 838 under samma kvartal 2020.

Bolaget uppger att efterfrågan fortsätter att vara stark men att försörjningskedjan fortfarande möter problem på grund av halvledarbristen. Man tror på en vändning under det tredje kvartalet.

De förväntade leveranserna för det andra kvartalet är på 21 000 - 22 000 bilar, en ökning på bara 5 -10 procent. Bolaget spår att omsättningen blir på 8,15-8,50 miljarder yuan, högre än väntade 7,96 miljarder yuan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Nio Inc

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nio Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev