Nyhet

Nischer

Nischer Properties ökade nettoresultatet under första kvartalet med IFRS-redovisning

Fastighetsbolaget Nischer Properties redovisar ökande nettoresultat under första kvartalet med den nya redovisningsmetoden IFRS. Jämförelsetal för motsvarande period förra året
saknas då bolaget tidigare rapporterat halvårsvis.

Resultatet före skatt var 177,2 miljoner kronor (0) efter uppskrivning av värdet på fastigheter.

Resultatet efter skatt blev 140 miljoner kronor (0).

Resultat per aktie hamnade på 6,99 kronor (0).

"Arbetet med att utöka vår byggrättsportfölj fortsätter samtidigt som vi produktions startar två fina projekt under året. Detta lägger grunden för vår förvaltningsverksamhet som har målsättningen att nå 1 000 bostäder i förvaltning inom de kommande åren", säger vd:n Robert Vangstad.

Bolaget uppger att IFRS-övergången kommer ge en balansräkning om 400 miljoner kronor.

Eget kapital per aktie uppgår till 12,45 kronor.

Nischer Properties, MkrQ1-2021
Resultat före skatt177,2
Nettoresultat140
Resultat per aktie, kronor6,99


http://media.finwire.com/media/FWS005F430-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nischer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nischer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt