Nyhet

Nissan

Nissan Motor vänder till positivt rörelseresultat - höjer prognos

Nissan Motor redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 1,0 procent till 1 939 miljarder yen (1 919).

Rörelseresultatet blev 63,4 miljarder yen (-4,8), med en rörelsemarginal på 3,3 procent. Väntat var en förlust på 4,4 miljarder enligt Refinitiv.

Resultatet efter skatt blev 54,1 miljarder yen (-44,4).

För helåret 2021 räknar Nissan med att försäljningsvolymen minskar med 13,6 procent jämfört med föregående prognos till 3,8 miljoner enheter, varför bolaget sänker sin guidning för nettoomsättningen till 8,8 biljoner yen (9,75).

Trots den fortsatta halvledartillgångsbristen och de negativa effekterna av stigande råvarupriser har Nissan reviderat upp finansiella helårsutsikter och förutspår nu en rörelsevinst på 180 miljarder yen (150) och vidare väntas nettovinsten också landa på 180 miljarder yen (120).

Analytikernas estimat låg på en rörelsevinst på 161 miljarder yen.

"Våra starka resultat är resultatet av noggrann ekonomisk förvaltning, förbättrad försäljningskvalitet och fortsatt produktoffensiv. Detta har hjälpt oss att stå emot flera motvindar", kommenterar Nissans vd Makoto Uchida.

Nissan-rapporten har fått franska allianspartnern Renault att stiga på börsen på tisdagen. Renault sitter på 43,4 procent av aktierna i Nissan.

Nissan Motor, BJPYQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning1 9391 9191,0%
Rörelseresultat63,4-4,8
Rörelsemarginal3,3%
Nettoresultat54,1-44,4


http://media.finwire.com/media/FWM00692FA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Renault

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Renault

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt