Nomura inleder bevakning av Nio med köp, ser uppsida på 37 procent

Nyhet

{newsItem.title}

Nomura inleder bevakning av Nio med köp, ser uppsida på 37 procent

Nomura inleder bevakning av kinesiska elbilsstartupen Nio med rekommendationen köp. Riktkursen är 80,30 dollar, vilket erbjuder en uppsida på 37 procent från nuvarande nivåer.

I analysen skriver Nomura att Nio är ett perfekt exempel på ett kinesiskt lyxbilsmärke och noterar att BaaS (batter-as-a-service) kommer att bli en game changer.

”Vi gillar Nio för dess Tesla-liknande top-down approach vid lanseringen av elbilar där man startar med lyxflaggskeppsmodellen ES8, följt av mer konsumentvänliga modeller och varianter (ES6, EC6 osv)”, skriver Nomura.

Nomuras värdering av Nio är också billigare än den hos Tesla. Detta eftersom en rabatt på 25 procent på Nios riktkurs har satts i förhållande till Teslas p/s-tal på 26 gånger.

https://seekingalpha.com/news/3653494-nio-named-chinas-ev-heir-apparent-by-nomura-stock-gets-buy-rating

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Nio Inc

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nio Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev