Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordic Cross Small Cap Edge ökade 5,4 procent i augusti - nytt innehav i Formpipe

Fonden Nordic Cross Small Cap Edge steg 5,4 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 15,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Mikael Hanell, Ulf Strömsten och Emil Nordström.

"Fortsatt optimism om en återhämtning av ekonomiska läget drev börserna även i augusti, riskaptiten är fortsatt stor och transaktionsmarknaden är het. I höst kommer sannolikt en tuff valkampanj att bedrivas i USA, och Trump kommer elda på börsen med sin kommunikation kring ekonomiska löften för att vinna väljare", skriver förvaltarna.

Fondens positiva bidragsgivare blev i augusti bland annat Transtema, OssDesign, Follicum, Cantargia och OrganoClick. Bland innehaven som utvecklades i negativ riktning fanns den korta positionen i OMX samt innehaven i Frisq, Awardit, Bublar Group och Bredband 2.

Fonden genomförde i augusti en ny investering och flera försäljningar. Man avyttrade innehaven i Medcap, Trianon och Gapwaves men tog också in ett nytt bolag genom Formpipe.

Nordic Cross Small Cap Edge, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent5,4
Fond i år, förändring i procent15,4

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Awardit

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.