Nyhet

Novotek

Novotek ökar omsättning och vinst under tredje kvartalet

Industriell it-bolaget Novotek redovisar ökande omsättning och vinst under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 20,9 procent till 82,2 miljoner kronor (68,0).

Rörelseresultatet blev 8,4 miljoner kronor (6,4), med en rörelsemarginal på 10,2 procent (9,4).
Resultatet före skatt var också 8,4 miljoner kronor (6,0).

Resultatet efter skatt blev 6,0 miljoner kronor (4,9), en ökning med 22,4 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,6 kronor (0,5).

Orderingången landade på 80,9 miljoner kronor (61,8).

"Novoteks utveckling under tredje kvartalet var i linje med första halvan av 2021, god på de flesta av våra marknader. Intresset för Digitalisering har fortsatt under sommaren och antalet förfrågningar har ökat under hela 2021. En viss osäkerhet har kunnat skönjas i UK i slutet av tredje kvartalet. Uppdateringar och förbättringar av våra kunders befintliga system bidrog positivt till utvecklingen", skriver bolaget i rapporten.

Bolaget kommenterar även utsikterna.

"Läget framöver i olika marknader, industrier och applikationer bedöms mycket skiftande. Intresset för investeringar hos våra kunder inom Digitalisering, Cyber security och Industri 4.0 bedöms fortsatt påverka utvecklingen positivt. Osäkerheten ligger i takten, men det digitala är framtiden och Corona-utbrottet kommer att påskynda utvecklingen."

Novotek, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Orderingång80,961,830,9%
Nettoomsättning82,268,020,9%
Rörelseresultat8,46,431,3%
Rörelsemarginal10,2%9,4%
Resultat före skatt8,46,040,0%
Nettoresultat6,04,922,4%
Resultat per aktie, kronor0,60,520,0%


http://media.finwire.com/media/FWM0069685-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Novotek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Novotek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt